Gilson Juwelier

Santos de Cartier

De collectie Santos de Cartier uurwerken is te vinden in onze winkels in Brugge en Knokke.

In 1853 verschijnen de eerste uurwerken in de registers van La Maison Cartier: zakhorloges voor hem en horloges in de vorm van hangers, broches en chatelaines voor haar. In de loop van de jaren heeft het huis Cartier zich als horlogemaker onderscheiden door zich te richten op het begrip design, wat in 1904 werd gesymboliseerd door het Santos de Cartier uurwerk: het eerste moderne horloge dat werd ontworpen om rond de pols te worden gedragen.

Door de voortdurende ontwikkelingen krijgen de tijdloze klassiekers een nieuw jasje, waarbij de nieuwe versies zo trouw mogelijk blijven aan het historische model, maar zich toch onderscheiden door een ergonomie die voldoet aan de moderne eisen van vandaag. Zo ook de Santos de Cartier.


Met de Santos was het huis Cartier een pionier in het ontwerp van een vierkant horloge in een wereld die werd gedomineerd door ronde horloges. De schroeven, die normaal gezien altijd verborgen bleven, kregen een zichtbare plaats op de horlogekast en zijn ook op de band duidelijk zichtbaar. Verdere typische kenmerken zijn de afgeronde randen, de symmetrisch afgeschuinde kanten en de gebogen bandaanzetten die samenkomen bij de band.

De Santos de Cartier is beschikbaar in 2 maten (medium en large) en heeft een automatisch binnenwerk. Elk uurwerk wordt geleverd met een extra alligator band, die u zelf handig kunt wisselen via het QuickSwitch systeem van Cartier. Er is bovendien ook een SmartLink systeem voorzien, waarbij u zelf makkelijk schakels uit de band kunt halen of er weer bij steken.

De herkenbare Cartier elementen als de 'spoorlijn' op de wijzerplaat (een dubbele lijn met een minutenschaal) en de blauwe, zwaardvormige wijzers (een product van de horloge traditie uit de Zwitsere bergen) zijn ook bij de Santos duidelijk aanwezig. Het opwindmechanisme is versierd met een geribbelde kroon en bezet met een blauwe spinel, om zo de kloof tussen juwelen en horloges te dichten. 

Ontdek de collectie Cartier uurwerken in onze winkels in Brugge en Knokke. U bent er altijd van harte welkom om deze vrijblijvend te komen passen. De winkel in Brugge is dagelijks doorlopend open van 10u tot 18u (gesloten op zondag). De winkel in Knokke is dagelijks doorlopend open van 10.15u tot 18.15u (gesloten op dinsdag, uitgezonderd tijdens schoolvakanties)

Do not miss our newsletter, subscribe
and stay up to date with novelties, promotions, news, ...


Top