Gilson Juwelier

Baselword 2018

Breitling Navitimer 8 B01 Chronograph

De iconische Navitimer familie van Breitling breidt uit met een volledig nieuwe collectie piliten uurwerken: de Navitimer 8, met de B01 Chronograph als uithangbord. Dit automatische horloge is aangedreven door het Breitling Manufactuur Caliber 01, met een palwiel chronograaf met verticale koppeling en een indrukwekkende gangreserve van meer dan 70 uren.

COSC gecertificeerd en met een wijzerplaat van 43 mm, komt dit horloge in een stalen afwerking met een zwarte of blauwe plaat, of in een rode gouden afwerking met bronzen plaat. Beide modellen bezitten de opvallende contrasterende displays en een transparante saffieren achterkant.

Omega Speedmaster Dark Side of the Moon Apollo 8

"We'll see you on the other side " (Jim Lovell - commandant Apollo 8)

50 jaar na de Apollo 8 missie naar de maan, komt Omega met een nieuw Dark Side of the Moon-horloge, volledig gemaakt van zwart zirkoniumoxide keramiek met een gele codering in de wijzers van de chronometer, wat een fascinerend contrast vormt met de donkere kleur van het horloge. De tachymeter en de kroon zijn gevuld met een Super LumiNova, en het zwart met gele thema loopt door in de band, duidelijk zichtbaar dankzij een patroon van micro-perforaties aangebracht met een frees.

Het beroemde Moonwatch-kaliber van Omega mag gezien worden, wat resulteert in een opengewerkte skellete wijzerplaat. Met behulp van laserablatie werden op de ankergangen en hoofdplaat van het zwarte uurwerk realistisch ogende afbeeldingen van het maanoppervlak aangebracht. Net als de maan heeft ook het horloge twee unieke kanten: de iets lichtere kleur van de wijzerplaat stelt het maanoppervlak voor zoals wij deze van de aarde kunnen zien. De donkere achterkant van de kast roept dan weer de beelden op van de duistere zijde van de maan die enkel astronauten ooit kunnen waarnemen.

Het is weinig mensen gegeven om deze mysterieuze kant van de maan van dichtbij te mogen bekijken, maar het dragen van een Omega Speedmaster Dark Side of the Moon Apollo 8 zorgt voor een bijna tastbare verbinding met de geschiedenis van het maanreizen.

55 jaar Tag Heuer Carrera

De iconische Carrera van Tag Heuer wordt 55 jaar en viert dit met twee nieuwe versies in een sportief jasje: 41 mm diameter, beschikbaar in zwart en blauw en aangedreven door een krachtige Caliber 16 chronograaf, met rode wijzers en witte tellers die subtiel verwijzen naar de verbondenheid met de motorsport.

Geïnspireerd door het ontwerp uit de jaren '70 staat op de rand van de wijzerplaat een witte 60 seconden indeling. De evoluerende autosport vreog immers steeds vaker een uiterst nauwkeurig en duidelijk leesbare tijdsopmeting. Voeg daarbij de keramische bezel met tachymeter, en deze twee modellen zijn echte autosport horloges.
De twee beschikbare banden vervolledigen de sportieve en tegelijk vintage uitstraling: zwart geperforeerd leder met elegante rode stikking voor het zwarte model, en een comfortabele stalen band voor de blauwe uitvoering.
Mis onze nieuwsbrief niet, meld u aan
en blijf op de hoogte van nieuwigheden, promoties, nieuwtjes, ...


Top